Kirkolliset toimitukset

Seurakunta on mukana elämän iloissa ja suruissa mm. kirkollisten toimitusten kautta. Seurakunnan jäseneksi ja Jumalan perheväen yhteyteen liitytään kasteessa, joka toimitetaan yleensä ennen kahden kuukauden ikää. Kastetoimitus suoritetaan kirkossa, kotona tai muussa sopivassa paikassa. Myös jumalanpalveluksen yhteydessä voidaan toimittaa kaste.

Avioliittoon vihkiminen on julkinen sitoutuminen elinikäiseen avioliittoon ja Jumalan siunauksen pyytämistä yhteiselle elämälle. Avioliittoon vihkiminen voidaan järjestää pienenä toimituksena kahden todistajan läsnä ollessa tai isompana hääjuhlana kirkossa tai muussa sopivassa paikassa.

Hautaan siunaamisessa jätetään poisnukkunut rukouksin Jumalan käsiin ja pyydetään Jumalan läsnäoloa suruun. Siunaaminen tapahtuu yleensä kirkossa. Muistotilaisuus voidaan järjestää seurakuntakodissa, vainajan kodissa tai muualla.

Kirkollisista toimituksista sovitaan ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai soittamalla suoraan kirkkoherralle.

Kirkkoherranviraston yhteystiedot »