Nuorisotyö

Una sancta, yksi, pyhä, yhteinen…

Seurakunnan nuorisotyö järjestää nuorten toimintaa, jossa voit löytää oman paikkasi porukassa, seurakunnassa -  Jumalan perheessä. Viikoittaiset nyyttärinuortenillat pappilassa perjantaisin klo 18. SYksyn eka nuortenilta on pappilassa 24.8. Klo 18. Teemme retkiä lähialueiden tapahtumiin ja mm. Maata Näkyvissä –festareille Turkuun marraskuussa.

Isoskoulutus on kasvupaikka seurakunnan yhteyteen, ja eväiden tarjoamista isosen tehtävissä toimimiseen. Isko alkaa pe 31.8. klo 16.15 pappilassa. Iskoa on noin joka 3. viikko puolitoista tuntia kerrallaan. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat mukavaan isko ryhmään!

Lisätietoja nuorisotyönohjaajalta puh. 050-338 7533.

 

Rippikoulutyö

Sama taivas yllä tämän maan, yhä kutsuu meitä kulkemaan…

Rippikoulu on kirkkomme kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Rippikoulussa opit lisää sen kirkon uskosta, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulu huipentuu ripariin ja konfirmaatioon. Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen antama lähetyskäskyyn. Se löytyy Raamatusta: Matt 28: 18–20.

Rippikoulun käymisestä saat oikeuden osallistua konfirmaatioon ja saat oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmoituna saat osallistua itsenäisesti Herran ehtoolliselle, voit toimia kummina ja olla ehdokkaana kirkollisissa vaaleissa.

 

Ennakkokokoontumiset

 

Su 4.11.2018 klo 10                               Rippikoulun infopyhä, kirkko

Ke 7.11.2018 klo 18 -19.30             Seurakuntaan tutustuminen ja vihkojen jako, Pappila  

La 9.2.2019 klo 9-21                           Riparipäivä, seurakuntakoti (ruokailut on järjestetty)

Su 10.2. 2019 Klo 9-13                        Riparipyhä, kirkko

Ke 10.4 .2019 klo 18-19                        Pääsiäiseen tutustuminen, kirkko

La 4.5.2019 klo 10-13                           Ripariaamu, seurakuntakoti ja kirkko

 

Leirijakso Merikarvialla

 

Leirijakso Nuortenniemen leirikeskuksessa ma 3.- ma 10.6.2019 Konfirmaatio su 16.6.2019 klo 10. Leirin vetäjinä ovat nuorisotyönohjaaja Anja Jalonen ja kirkkoherra Hannu Anttoora.   

Rippikoululaisten vanhempainilta pidetään 2.5.2019 klo 18 seurakuntakodilla.

 

Seurakuntaan tutustuminen

 

Rippikoulun aloitusjaksoon ennen leiriä kuuluu tutustuminen seurakunnan toimintaan. Ensimmäisessä kokoontumisessa saat Seurakuntaan tutustuminen –vihkon, johon voit alkaa kerätä tutustumiskäyntimerkintöjä. Jumalanpalveluksiin ja seurakuntailtoihin voit toki tulla koko perheen voimin. Kaikki käynnit on hoidettava ennen leiriä. Myös muualla leirijakson suorittavat osallistuvat oman seurakunnan tutustumisjaksoon. Tutustumisjaksossa on 12 tilaisuutta tai tapahtumaa.

 

 • 3 jumalanpalveluskäyntiä ja 1 nuorten messu tai Lähde-messu

 • 4 nuorteniltaa ja 1 nuorisotyön tapahtuma tai retki 

 • Pääsiäiseen tutustuminen (Kiirastorstain messu 18.4. klo 19 tai Pitkäperjantain jumalanpalvelus 19.4. klo 10 sekä Pääsiäisyön messu 20.4. klo 23 tai messu 21.4. klo 10)

 • diakoniatehtävä ja jumalanpalvelustehtävä

   

  Jumalanpalvelukset pidetään joka sunnuntai ja pyhäpäivinä klo 10.00 Pomarkun kirkossa. Keväällä jaettavien vuorojen mukaisesti jokainen osallistuu yhteen palvelutehtävään kirkossa. Rippikoululaiset istuvat kirkossa etuoikealla.

  Nuorten messu tai Lähdemessu on illalla järjestettävä tavallista hieman nuorekkaampi jumalanpalvelus (esim.  jouluyön messu 24.12. klo 23 tai pääsiäisyön messu 20.4.. klo 23) Tarvittaessa tilaisuuden voi korvata jumalanpalveluskäynnillä.

  Nuorteniltoja pidetään perjantai-iltaisin Pappilassa klo 18-21. Nuorteniltojen ohjelmassa on raamattuopetusta, iltapalaa, pelejä, leikkejä ja mukavaa yhdessä oloa. Nuorteniltakäynnit tulee suorittaa 4.5. mennessä.

  Nuorisotyön tapahtuma tai retki. Oma nuorten tapahtuma eli joulujuhla  järjestetään pe 21.12. klo 18 seurakuntakodilla. Nuorisotyö järjestää retkiä mm Maata Näkyvissä -festareille Turkuun, lähialueiden gospelkonsertteihin ja erilaisiin nuorisotapahtumiin.

  Diakoniatehtävä on apua tarvitsevan lähimmäisen palvelemista sekä Yhteisvastuukeräykseen osallistumista. Diakoniatehtävä suoritetaan diakonin antaman tehtävän mukaisesti diakoniatunnin jälkeen.

  Pääsiäiseen tutustumisesta annetaan ohjeet ke 10.4. kokoontumisessa. Jokainen osallistuu kahteen tilaisuuteen pääsiäisen aikaan. Tarkoituksena on kokea sekä hiljaisen viikon surua että pääsiäisen iloa heijastavat tilaisuudet.  Mikäli tämä ei onnistu, sovi korvaavista käynneistä.

   

  Kaikista seurakunnan tapahtumista saat tarkemmat tiedot seurakunnan nettisivuilta ja Luoteisväylä- ja Kankaanpään seutu -lehtien seurakuntatoimintapalstalta.

   

  Ulkoläksyt

  Rippikoululaisen olisi hyvä osata jo leirille tullessa sen aikana suoritettavat ulkoläksyt:

  Uskontunnustus

  Isä meidän rukous

  Herran siunaus

  10 käskyä

  Pienoisevankeliumi (Joh 3:16)

  Kaste ja lähetyskäsky (Matt 28: 18-20). 

   

  Ulkoläksyt löytyvät Katekismuksesta ja Raamatusta.

   

  Rippikoululaiset saavat seurakunnalta Raamatun ja Katekismuksen.

  Ennakkokokoontumisiin tarvitset mukaan muistiinpanovälineet.

   

  Ota yhteyttä, kysele, purnaa tai soittele muuten vaan:

   

  Hannu Anttoora, (jumalanpalvelukset ym)                 p. 050-3240625, hannu.anttoora@evl.fi

  Anja Jalonen, (nuortenillat ym)                                   p. 050-3387533, anja.jalonen@evl.fi